Onnistu kanssamme IT-palveluissa.
Tutustu ajatuksiimme alla olevista artikkeleista.
Uusimmat artikkelit
Etätyöskentely – Työkalut etätyöhön
Etätyöskentely mahdollistaa työnteon jatkumisen niin normaali-, kuin poikkeustilanteessa. Pilvipalveluiden avulla tiedostot ovat kaikkien saatavilla ja yhteydenpito ja palaverit työkavereiden ja asiakkaiden kanssa onnistuu helposti. Kerromme, kuinka mahdollistat etätyöskentelyn Microsoft O365 Teams sekä Seafile tiedostonjakopalvelun avulla.
Tuottavuus – Tiedon jakaminen
Kuinka pilvipalveluiden hyödyntäminen mahdollistaa saumattoman tiedostojen jakamisen omien laitteiden ja tiimin jäsenten välillä. Lisäksi pilven avulla tiedot ovat turvassa laiterikon varalta ja uuden laitteen käyttöönotto on kätevää.
Tuottavuus – Tuottavuuden anatomia
GTD, Inbox Zero, toimiva tiimi, Pomodomo. Mitkä ovat keskeiset tuottavuuden tunnusmerkit, mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota ja mitä kehittää, jotta saavutetaan tuottavuudelle uusi aste.
Tuottavuus – Yksilötyöskentely
Jotta oma työskentely olisi tehokasta, kannattaa hyödyntää digitaaliset työkalut työn organisoinnissa ja ottaa jokin tehostusmetodi, kuten GTD, työnteon tueksi. Office 365 lisenssit sisältävät useita hyödyllisiä työskentelyä tehostavia työkaluja, jotka kannattaa ottaa käyttöön.
Tuottavuus – Tiimityöskentely
Hyvän ja tehokkaasti toimivan tiimin kokoamiseksi ei riitä, että saman pöydän ääreen kasataan hyviä tekijöitä. Tiimi tarvitsee selkeät käytännöt ja tehokkaat työkalut yhteisen asian eteen työskentelyyn. Office 365 sovellukset tarjoaa työkalut viestintään ja dokumenttien jakamiseen.
Tietoturva – TOP5
Mitkä ovat tietoturvan olennaisimmat asiat, jotka tulisi laittaa kuntoon että työskentely on tehokasta ilman huolia ja yönsä voi nukkua hyvin tietäen, että on tiedot turvassa tai palautettavissa, jos jotain tapahtuu? Laita nämä viisi asiaa kuntoon ja olet jo todella pitkällä.
Tietoturva – Käyttäjän suojaaminen
Yrityksen suurin tietoturvauhka on käyttäjä. Hakkereille kaikista helpoin tapa päästä yrityksen tietoihin ja tietojärjestelmiin on hankkia tunnukset käyttäjältä itseltään esim. kalasteluviesteillä. Miten kalasteluviestit voidaan tunnistaa, työntekijä perehdytetään tietoturvalliseen työskentelyyn ja kuinka vahvat salasanat hallitaan helposti salasanaholvilla?
Tietoturva – Verkkoympäristön suojaaminen
Mikä ihmeen verkkoympäristö, mitä siihen kuuluu ja miten se vaikuttaa yritykseen? WLAN, VPN, palomuuri… Mitä nämä ovat? Miten turvataan etätyöskentely? Huonosti toteutettuna yrityksen verkko mahdollistaa tietomurron ja tietojen menetyksen, mutta oikein tehtynä se mahdollistaa turvallisen pääsyn yrityksen tietoihin, sekä tehokkaat työskentelymahdollisuudet paikasta riippumatta.
Tietoturva – Pilvipalveluiden suojaaminen
Monesti ajatellaan, että pilvipalvelut ovat turvattu hyökkäyksiltä ja tietojen menetykseltä. Asia ei kuitenkaan aina ole näin ja tällä hetkellä hakkereiden kiinnostus kohdistuu pilvipalveluihin. Pilvipalveluiden suojaaminen kaksivaiheisella autentikoinnilla ja tietojen varmuuskopioinnilla on ehdottoman tärkeää pilvipalveluiden käytössä, jotta pilvipalvelun käyttö on turvallista ja tietojen menetykseltä vältytään.
Tietoturva – Päätelaitteiden suojaaminen
Työasemat ja mobiililaitteet ovat ensikosketuksessa käyttäjään, joten niiden asianmukaisesta suojauksesta tulee huolehtia erityisen hyvin. Laitteiden tulee olla lukittuna salasanalla, PIN-koodilla tai biometrisella lukituksella. Työasemiin ja työkäytössä oleviin mobiililaitteisiin tulee asentaa automaattisesti päivittyvä tietoturvasovellus, jonka tehtävänä on huolehtia sekä laitteen tietoturvasta että sen päivitysten ajanmukaisuudesta ja raportoida tietoturvahyökkäyksistä ylläpidolle.